Social Media :
Climate Masters - Infrarood Verwarming Plafond

Infrarood als Hoofd- en bijverwarming

Infrarood hoofdverwarming

Infrarood is prima te gebruiken als hoofdverwarming. U kunt dus met infrarood de hele verwarming van het gas af halen.

Hoe werkt dat dan?

Infrarood verwarmt anders dan traditionele verwarming zoals cv of vloerverwarming, met deze manier van verwarmen heb je namelijk veel warmteverlies omdat de warmte naar boven stijgt. Daarom is het vaak aan het plafond 1 à 2 graden warmer dan op de vloer. Of wat te denken van als u de deur openzet. Heel veel van de opgebouwde warmte vervliegt naar buiten of naar boven. Waardoor de CV moet aanslaan en u dus weer veel gas verbruikt om het opnieuw op temperatuur te krijgen.

Met infrarood verwarm je geen lucht maar de massa in de ruimte. Denk hierbij aan bijvoorbeeld muren, vloeren, tafels en stoelen. Maar ook alle andere objecten in de ruimte. Deze objecten geven op hun beurt warmte af die de ruimte ingaat waardoor er een mooie gelijkmatige warmteverdeling is.

Doordat de warmte in de massa gaat zitten blijft de warmte ook veel beter hangen in de ruimte, ook als je dus de deur opendoet. De warmte is dus zowel aan de vloer als aan het plafond evenredig aan elkaar.

Bijkomend voordeel van infrarood verwarming als hoofdverwarming.

op het moment dat u de panelen aanzet dan voelt het al heel snel lekker warm in de woning. Dit komt doordat niet alleen de massa aan het verwarmen is maar u ook gelijk zelf de stralingswarmte voelt. Dus binnen 15 minuten na het aanzetten van de panelen voelt het al behaaglijk terwijl de omgeving nog aan het opwarmen is. Hiermee voorkom je dat je de panelen al ruim van tevoren moet aanzetten zoals vaak wel het geval is met de traditionele verwarming. Ook op deze manier kan je dus weer besparen!

Nog een voordeel

Als je wilt verduurzamen is infrarood in alle woningen toepasbaar. Of je nu in een appartement, tiny house, een chalet, eengezinswoning of vrijstaande woning woont, in ieder huis is infrarood geschikt en toepasbaar. Waar bij de andere duurzame verwarmingsoplossingen, die op basis van convectie warmte werken, de isolatie van de woning enorm belangrijk is geldt dat voor infrarood een stuk minder. Omdat je dus niet de lucht in de ruimte verwarmt naar de massa.

Infrarood bijverwarming

Infrarood verwarming wordt ook heel veel gebruikt als bijverwarming,

Dit kan op twee verschillende manieren.

  1. Je plaatst infrarood verwarming in bijvoorbeeld een kantoorruimte aan huis. Hierdoor kan je met infrarood het kantoor in zijn totaal voorzien van een aangename warmte maar staat de verwarming helemaal los van je traditionele verwarming. Dit heeft als groot voordeel dat, als u alleen maar je kantoor wilt verwarmen omdat er verder niemand thuis is en je geen gebruik maakt van de overige ruimtes. Je bespaart op deze manier dus veel door minder te stoken.
  2. Je kunt er ook voor kiezen om heel plaatselijk bij te verwarmen. Een veel gebruikte optie is om een paneel boven de zitgedeeltes van je woonkamer te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan boven de bank of boven de eettafel. Hierdoor kun je de traditionele verwarming lager zetten en het toch op de plekken waar je het meeste zit een aangename warmte ervaren. Dit komt doordat je zelf in de stralingswarmte zit en doordat je die plaatselijke ruimte kunt bij verwarmen tot een ingestelde temperatuur. Bijvoorbeeld: je zet de traditionele verwarming op 18 graden maar je wilt toch in 21 graden zitten. Dan hoeft niet je hele woning verwarmt te worden naar de door jou gewenste 21 graden maar alleen de plek waar je op dat moment verblijft. Hierdoor bespaar je behoorlijk op uw stookkosten.
 
Niet alleen lekker in de winter

Dit is natuurlijk zowel in de winter een mooi uitgangspunt omdat de verwarming dan minder hoog gezet hoeft te worden. Maar wat denk je van het voor- en najaar? In deze periode is je woning vaak overdag wel behaaglijk maar de paar uurtjes dat je stil zit wordt het dan net te fris. Dan hoef je in die periode niet centrale verwarming aan te zetten maar zet je alleen de panelen aan op de plek waar je op dat moment zit. Ook dit scheelt weer in de kosten!

Belangrijke redenen om voor infraroodverwarming te kiezen

Bespaar op je energierekening, draag bij aan een duurzamere wereld. Ook te leveren met professionele installatie. Je hebt bij ons al een infrarood paneel vanaf €258,- incl. btw.

Bespaar geld
Duurzaamheid
Professionele montage

Plan een afspraak

Wij leveren en monteren de volledige installatie

Wij zijn anders. Wij verkopen niet via internet maar nemen onze showroom mee naar je huis. Pakken het graag persoonlijk aan. Samen bekijken en bespreken wij jouw situatie en doen je direct een passend aanbod.

Particuliere markt

Onze focus ligt primair op de particuliere markt, wij komen graag bij je thuis.

Zakelijke markt

Wij leveren ook aan organisaties, bedrijven en instellingen.

Service

Een persoonlijke aanpak met uitmuntende service

Besparing tot 70%

Met Infraroodverwarming bespaar je tot 70% energie.

Servicio.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.