Social Media :
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Climate Masters - infrarood-verwarming-krijtbord

Veelgestelde vragen

Antwoorden op vragen die wij vaak krijgen

De temperatuur is regelbaar doormiddel van een thermostaat. 

Het is prima mogelijk om zelf de panelen te monteren. Uiteraard kunnen onze monteurs dit ook voor je doen. Dan weet je zeker dat het paneel op de juiste plek hangt.

Mocht je willen weten hoe aangenaam de warmte is bent u altijd welkom bij ons op kantoor van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00. Neem contact op om een afspraak te maken.

De panelen kunnen zowel aan het plafond als aan de wand, wel zijn ze aan het plafond een stuk efficiënter.

De standaard kleur van de panelen is RAL 9003.

De afmetingen van de de panelen zijn:

  • 400watt = 60cm x 60cm x 1.7cm
  • 600watt = 60cm x 90cm x 1.7cm
  • 800watt = 60cm x 120cm x 1.7cm
  • 1000watt = 60cm x 150cm x 1.7cm
  • 1250watt = 75cm x 150cm x 1.7cm

Infraroodverwarming werkt totaal anders dan traditionele verwarming maar heeft ook veel overeenkomsten. Infrarood verwarmt objecten en traditionele verwarming verwarmt de lucht. Met infrarood panelen verwarm je dus onder andere de muren en de vloer en alle overige objecten in een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de bank, tafels maar ook de kleine objecten zoals een vaas of een kunstwerk. Deze zaken geven op hun beurt weer warmte af de waardoor ook de ruimte op den duur verwarmt wordt net zoals bij traditionele verwarming.

Door een thermostaat in de ruimte te plaatsen kun je de temperatuur ook zo regelen zoals je dat zelf wenst. Net zoals bij traditionele verwarming.

Het voordeel is dat u zelf ook een ‘object’ bent en dus ook zelf verwarmd wordt, hierdoor voelt de temperatuur al heel snel aangenaam. Je kunt dus veel sneller en gerichter gaan verwarmen omdat niet meer de hele ruimte verwarmt hoeft te worden om het aangenaam warm te hebben.

Wij hebben ondernemers die hun investering al in enkele maanden terugverdiend hebben. Ook particuliere klanten verdienen de investering snel terug.

Nee, dit valt heel erg mee. Als de berekening voor de benodigde capaciteit goed is gemaakt dan staan de panelen slechts zo’n 10 minuten per uur aan. Hierdoor valt het elektriciteit verbruik heel erg mee.

Onze panelen worden warmer, onze panelen hebben een oppervlakte temperatuur van 110graden waar de meeste panelen blijven hangen op 60-80 graden. Hierdoor geven onze panelen een stralingswarmte die voelbaar is tot 3.5 meter terwijl de panelen die minder warm worden maar +/- 70 cm stralen. Hierdoor zijn panelen van ons geschikt voor hoofdverwarming en bijverwarming. Terwijl de meeste panelen alleen maar als hele lokale bijverwarming kunnen worden gebruikt.

De infraroodpanelen hebben wel het zelfde stroomverbruik maar vaak is het warmtebereik veel minder. Als je bij ons bijvoorbeeld een 800 watt paneel aanschaft dan heb je er tot 3,5 meter plezier van terwijl het andere paneel vaak maar tot 70 cm straalt. Dus je hebt in dezelfde ruimte minder panelen nodig om toch dezelfde warmte te ervaren. Conclusie: het stroomverbruik is met onze panelen minder dan met panelen die u op internet bestelt.

Onze infraroodpanelen worden gefabriceerd in Duitsland, De ontwikkeling is daar heel hard gegaan waardoor er dus bij hetzelfde stroomverbruik een hogere temperatuur gehaald kan worden. Waardoor het paneel simpelweg warmer wordt. Ook hebben onze panelen een betere isolatie aan de achterkant waardoor het paneel enkel de warmte naar voren afgeeft, dus verder straalt. De meeste panelen die je online kunt bestellen worden geproduceerd in China waar dus merkbaar een kwaliteitsverschil mee is.

Onze Duitse panelen stralen niet alleen maar recht vooruit. Ze geven warmte af in pyramidevorm waardoor de hoek van 45 graden waarin je verwarmt een stuk groter is. Ook dit is een groot verschil ten opzichte van de meeste panelen.

Onze Duitse panelen zijn een stuk dunner dan die uit China. Waar de meeste panelen al gauw 2,5cm tot 3cm zijn, hebben onze panelen een dikte van slechts 1,7cm. Dat oogt een stuk strakker langs de wand of aan het plafond.

Vraag Vrijblijvend Onze Prijslijst Aan. Onze panelen zijn zeer aantrekkelijk geprijst.

"*" geeft vereiste velden aan

Interesse in

Belangrijke redenen om voor infraroodverwarming te kiezen

Bespaar op je energierekening, draag bij aan een duurzamere wereld. Ook te leveren met professionele installatie.

Bespaar geld
Duurzaamheid
Professionele montage

Plan een afspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Particulier of zakelijk
Interesse in*

Wij leveren en monteren de volledige installatie

Wij zijn anders. Wij verkopen niet via internet maar nemen onze showroom mee naar je huis. Pakken het graag persoonlijk aan. Samen bekijken en bespreken wij jouw situatie en doen je direct een passend aanbod.

Particuliere markt

Onze focus ligt primair op de particuliere markt, wij komen graag bij je thuis.

Zakelijke markt

Wij leveren ook aan organisaties, bedrijven en instellingen.

Service

Een persoonlijke aanpak met uitmuntende service

Besparing tot 70%

Met Infraroodverwarming bespaar je tot 70% energie.

Servicio.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.